22 Mart 2008 Cumartesi

ELEMTERE FİŞ KEM GÖZLERE ŞİŞ:NAZAR ETKİNLİĞİ

Nazara inanır mısınız??? Biz inanıyoruz… Ne kadar inanmıyorum deseniz de mutlaka sizin de maşallah, Allah muhafaza demişliğiniz hatta “tu tu tu maşallah” diyerek adınızı lamaya çıkartanlarınız vardır. Hatta içinizde işi daha da ileri götürüp “elemtere fiş kem gözlere şiş” diye nazar kaçırmaya çalışanlar da olabilir…işte bu noktada durumu ele almaya karar verdik.
Son günlerde blogcular üzerinde bir nazar dolanıp duruyor, hastalananlar, ameliyat olanlar, bilgisayarına virüs bulaşıp bilgisayarı çökenler…Biz de bir nazar etkinliği yapmaya karar verdik.


Aslında bu düşünce çok daha önce oluşmuştu, sevgili Sibel Ayşe'nin (Anneminkızıyım) ameliyat olacağını öğrendiğinde böyle bir etkinlik hazırlamaya karar vermiş ve ona da bahsetmiş fikrinden , o da çok beğenmiş...Sonra bu fikrini benimle ve Hülya ile paylaştı...derken etkinliklerimizi ve dostluğumuzu sürdürelim istedik ve yeni bir blog oluşturduk: BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR.


Hepimizin ayrı ayrı yoğun dönemlerimize denk gelince sayfamızın, logomuzun dolayısıyla etkinliğimizin faaliyete geçmesi bir ay kadar gecikti, ama olsun geç olsun, güç olmasın ...

Artık her ay bu blogda yeni etkinliklerle birlikte olacağız. İlk etkinliğimiz NAZAR ETKİNLİĞİ…
Kimimiz nazar boncuğu deriz kimimiz göz boncuğu, kimimiz boynumuza takarız kimimiz kapımıza asarız…Hayatımızın bir noktasında mutlaka yeri vardır…Biz de istedik ki bunu yemeklerimize taşıyalım, nazar kovan yemekler, tatlılar, pastalar kurabiyeler yapalım, nazara gelmişlere şifalar pişirelim, nazardan korkmadığımızı dünya aleme gösterelim.

Sadece yemek, pasta, börek de değil isterseniz sizin tasarımınız olan, kendi yaptığınız nazar temalı elişlerini, nazarlıkları, resimleri vb. de göndererek katılabilirsiniz etkinliğe, ama mutlaka kendi
yaptıklarınız, özgün çalışmalar olmalı...






Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış artık…Hadi bakalım marifetli, yaratıcı, iyi niyetli bayanlar ve de baylar kolları sıvayın başlayın çalışmaya…


Etkinliğimizin son katılım tarihi 20 Nisan. Bu tarihe kadar hazırladığınız nazar konulu yemekler, pastalar , kurabiyeler ya da el işlerinizi (hatta bizim aklımıza gelmeyen ilginç tasarımlarınızı) adınızı, yaşadığınız şehir veya ülkeyi, blogunuzun adresini
kahvefincani@gmail.com adresine göndermeniz yeterli. Ama 21 Nisan'dan önce kesinlikle blogunuzda yayımlamayacaksınız. Katılımcılar diğerlerinden etkilenmemeli...Kendi özgün tasarımlarını yaratmalı...Bloğu olmayan arkadaşlar da hazırladıklarını aynı adrese gönderebilirler. Bol yaratıcılık dolu günler diliyoruz ve birbirinden güzel olacağından emin olduğumuz tariflerinizi bekliyoruz.


19 yorum:

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

tüh tüh tüh cnm masallah sana nazar uzak olsun.

İlker Ergin dedi ki...

canım etkinliğiniz hayırlı olsun.sevgiler.

Yaren dedi ki...

Canim etkiliginiz hayirli olsun,cok güzel seyler paylasirsiniz insal.Dostlugunuz hic bozulmasin,bu etkinlikte nisaniniz olsun:)Ellerinize saglik,sevgiyle kal.

Ayse Pamuk dedi ki...

nazara çok ama çok inanan biri olarak bu etkinliğe bayıldım

dolmaningunlugu dedi ki...

Canim Merhaba,
Davet icin tesekkur ederim bende memnuniyetle etkinliginize katilmak istedim ve bugun resim ve yazimi gondermek uzere oturdum pc basina. Yalniz once resimi yollamisim arkadanda baska bir e-mail ile yazimi yolladim. Size 2 is olacak ama kusuruma bakma bir yanlislikla boyle oldu :)) Umarim resim ve yaziyi birlestirerek yayimlarsiniz.

Kolay gelsin diyorum hepinize..

Sevgiyle kalin...

dolmaningunlugu dedi ki...

Tekrar Merhaba

Uyariniz icin tesekkurler evet resim gelmemis islemi tamamlamamisim :)) Simdi resim ve yaziyi birlikte yolladim . Benim katilimimda tarif yok birkac satir yazi ve resimle katilmak istiyorum mumkunse.

Guzel bir pazar gunu diliyorum...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Bilunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
etkinliğiniz hayırlu uğurlu,bol katılımlı olsun bacımmm

anneminkizıyim dedi ki...

Canim,
bas sagligi dilegin icin cok tesekkürler, Allahim hepimizin gecmislerine rahmet etsin, malesef elden duadan basaka yapilacak yok, sevgiler....

şengül dedi ki...

Bilun canım hayırlı olsun çok güzel olmuş elerinize sağlık bundan sonra takılırız artık

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Canim,
cok güzel düsünmüssünüz, bence de tam isabet bir etkinlik karari olmus bu, cünkü son zamanlarda bende bile öyle bir agirlik var mesela, simdi senin yazdiklarini okuyunca benimde hemen öyle bir olasilik aklima geldi.

Elim, kolum kalkmaz, arkadaslarima cokca da ugramaz oldum, hatta ve hatta blogumu birakmayi bile düsündüm bir ara, buna inanirmisin?

Bende elimden geldigince güzel etkinliginize katilmak isterim tabii ki seve seve, ayrica nazik davetiniz icinde tesekkür ederim ve simdiden kolayliklar dilerim.

Selam ve sevgilerimle..

daimamutfak dedi ki...

Etkinliğiniz hayırlı olsun başarılar dilerim..sevgiler.

dolmaningunlugu dedi ki...

Merhabalar

Resim ve yazi tam olarak gelmismi merak ettim umarim bu sefer sorun yoktur :))

Sevgiler..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım etkınlığiniz hayırlı olsun dostluklarımız nazarlardan korunsun.Çoook çoook optum....

muko dedi ki...

Hayırlı olsun Bilun..

emineninemekleri dedi ki...

Bilunum canim hayirli olsun. Inan seni cok özledimmmmmmmmmmm yaaaaaaaaa.

Görüsürüs insallah en kisa zamandaaaaaaaa

Kocaman öpüyorummmmmmmmm
Emos

Adsız dedi ki...

tatli diyarim etkinligin hayirli olsun ve nazar degmesin :))

selamlar,

aysel

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Bilunummm
bende seni çook özledim nisanın ikinci haftasına kadar aranızda olamayacağım sonrada acısını çıkartıcaz inş.

sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

merhaba, sizi sitemde kahve içmeye davet ediyorum buyurmaz mıydınız. sevgiler aslı

http://asmutfak.blogcu.com

Adsız dedi ki...

DAVET

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

----------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com veya blogspot
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......