7 Ocak 2008 Pazartesi

TAKSİ


Bu gün sevgili eniştemin doğum günü ve kendisi taksici.Sanırım açıklama yeterli:) Doğum günün kutlu olsun...

Pandispanya için malzemeler:

8 yumurta
16 yemek kaşığı un
16 yemek kaşığı tozşeker
½ su bardağı süt
6 yemek kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
2 paket vanilya

Hazırlanışı:

Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım.Şeker ile yumurtaları mikserle krema kıvamına gelene kadar iyice çırpalım.Sütümüzü ekleyip tekrar çırpalım. Ayrı bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyamızı eleyelim.Ve yumurtalı karışımımıza ekleyip tamamen karışana kadar çırpalım.35*40 cm'lik dikdörtgen bir tepsiye karışımımızı boşaltalım.Önceden ısıttığımız fırınımızda 30-35 dakika pişirelim.Pişen pandispanyamızı biraz soğuyunca tel ızgaranın üzerine alalım ve iyice soğumaya bırakalım.

Krema için gereken malzemeler:

200 ml sıvı krema
200 gr bitter kuvertür çikolata

(Ben çikolatakahve dünyası ndan alıyorum. Çok lezzetli ve güzel bir çikolata.Ama ülkerin bitter çikolatasınıda kullanabilirsiniz).

Hazırlanışı:

Kremamızı irice bir cezvede ısıtalım (kaynamamalı).İçine küçük parçalanmış çikolatamızı ekleyelim ve çırpma teliyle sürekli çırparak eritelim.ocaktan alıp çırparak soğutalım ve kremamız hazır...

Pastanın hazırlanışı:

Soğuyan pandispanyamızı keselim.
Her katına krema ve istediğimiz meyve yada fındık gibi ara malzemeleri koyalım.
En son kalan kremamızlada her yerini düzgünce kaplayalım ve buzdolabında Yarım saat kada donduralım.

Şeker hamurumuzu renklendirip açalım.Üzerini kaplayalım.Smotheer yada elimizle düzeltelim.Süslemelerinide su ile yapıştıralım.Afiyet olsun...

NOTLAR:

  • Ben pastamı şam fıstıklı ve çikolatalı yaptım.
  • Ara katlara ayırmadım çünki kekimin kalınlığı bir kat kadardı.
  • Süslemelerini ise kürdan ve gıda boyasıyla çizdim.Şeker hamurundanda far, taksi lambası ve plaka yaptım.
  • Tekerlekleri içinde kremalı büsküvileri kapladım

1 yorum:

Adsız dedi ki...

meraba ben bu pastaları yapan bilun ablanın akrabasıyım bu pastayıda benim babamın doğum günüydü onun için yapmıştı ve gerçektan çok ama çok güzel olmuştu vallahi denemenizi tawsiye ederim çünkü biz denedik ve oarmaklarımızı yedik bu arada tarifi okumakla ve denemekle kalmayın ve sewgili bilun ablamın tatlıdiyar sitesinede yorum yazaın :-)